Fra angst til arbejdsstolthed

Pernille: En Inspirerende rejse fra angst til arbejdsstolthed hos ProfilService

ProfilService har et stærkt fokus på at inkludere medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet og hjælpe dem med at opbygge et meningsfuldt og stabilt arbejdsliv. En af disse inspirerende historier kommer fra Pernille, en fokusmedarbejder, der har overvundet personlige udfordringer og nu arbejder dedikeret hos ProfilService. Under vejledning af hendes serviceleder Jean har Pernille gjort en bemærkelsesværdig rejse fra social angst til at være en stabil og pålidelig medarbejder.

Fra praktikant til fokusmedarbejder

Pernille kom i praktik hos Jean i april måned 2023. Hun havde blandt andet store udfordringer med tillid, selvtillid og angst. Det krævede et afklaringsforløb, hvor det blev undersøgt, om Pernille kunne tilegne sig et fleksjob, og i så fald hvor mange timer hun kunne arbejde. I begyndelsen var Pernille tit syg og fandt mange “forklaringer” for, hvorfor hun ikke kunne komme på arbejde lige præcis den dag.

Troen på Pernille

Begyndelsen var præget af udfordringer for alle parter. Der var en naturlig bekymring for, om Pernille kunne håndtere opgaverne og opnå ordinært arbejde. Men i stedet for at give op fokuserede teamet på at finde de bedste måder at støtte hende på. Gennem et tæt samarbejde mellem konsulenter og medarbejdere fandt de frem til Pernilles styrker og hendes vilje til at lykkes. Denne støtte og tro på hendes potentiale var afgørende for hendes udvikling.

Ærlig kommunikation

En af de unikke udfordringer i Jean og Pernilles samarbejde har været behovet for en meget direkte kommunikation. Pernille har brug for, at tingene bliver sagt uden filter, da hun ellers kan misforstå opgaverne. I begyndelsen var det grænseoverskridende for Jean at skulle være så direkte, men over tid har de fundet en måde at kommunikere på, der fungerer for dem begge. Denne ærlighed har ikke kun været nødvendig, men også gavnlig for at sikre, at Pernille forstår sine opgaver og kan udføre dem korrekt – og dermed opleve succesen ved at løse en opgave på en god måde.

En ny start

I dag er Pernille ansat på en lille plads og har lidt afløsninger ved siden af, indtil muligheden for at give hende faste timer til et flexjob opstår. Siden juli 2023 har Pernille ikke haft en eneste sygedag, og hun knokler hver eneste dag.

“Jeg havde aldrig drømt om at finde mig et arbejde, som jeg er glad for, og glæder mig til at stå op hver dag og tage af sted. Førhen var arbejde noget, man bare skulle have for at tjene penge.”

Et Forbillede

Pernilles historie er en stærk påmindelse om, hvordan tro og støtte kan forandre et liv. Hendes rejse fra social angst til at være en værdsat medarbejder med genvunden selvtillid og minimal socialangst viser, hvordan vi hos ProfilService gør en reel forskel. Jean har spillet en central rolle i denne transformation ved at tro på Pernille og give hende de nødvendige værktøjer og støtte til at lykkes.

Pernille er et eksempel på, hvordan vedholdenhed, tro og direkte kommunikation kan skabe en succesrig integration af medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet. Hendes historie er en påmindelse om vigtigheden af at give mennesker en chance til at vise deres potentiale.

En vækstrejse for alle

Jean udtaler: “Jeg er så super stolt af at se den udvikling, som Pernille har gennemgået, og hvis ikke jeg selv havde været med fra starten, ville jeg ikke tro, det var den samme person, jeg står overfor den dag i dag. Lærte vi noget i vores afdeling omkring mennesker med udfordringer? Ja, jeg som serviceleder lærte en masse, og mine medarbejdere lærte en masse. Så man kan sige, vi voksede med opgaven sammen og har givet os noget i rygsækken, som kan hjælpe andre som Pernille. ‘Flere kan mere sammen’ er jo et fantastisk budskab, som ProfilService har, og vi beviser det hver dag.”

Pernille og Jean er et levende bevis på, at med den rette støtte og en tro på hinandens evner kan man overvinde selv de største udfordringer. ProfilService fortsætter med at skabe muligheder og støtte for dem, der har brug for det mest, og historier som Pernilles viser, hvor stor en forskel det kan gøre.

Del artiklen:

Andre artikler

Hold fri, når du holder fri

Som sommerferien nærmer sig, er det vigtigt at minde os selv om, hvor betydningsfuldt det er at holde fri, når vi holder fri. Hos Profilservice arbejder vi målrettet med at sikre gode løn- og arbejdsvilkår samt høj medarbejdertilfredshed. En væsentlig del er at forstå og værdsætte behovet for reelle pauser fra arbejdet.

Læs artiklen

Sådan arbejder vi med verdensmålene

Hos ProfilService A/S er vi dedikerede til at gøre en konkret forskel ved at fokusere vores indsats på tre af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det sikrer, at vi arbejder målrettet og troværdigt med de mål, hvor vi kan skabe størst mulig indvirkning.

Læs artiklen