Vigtigheden af at holde fri, når vi holder fri

Som sommerferien nærmer sig, er det vigtigt at minde os selv om, hvor betydningsfuldt det er at holde fri, når vi holder fri. Hos Profilservice arbejder vi målrettet med at sikre gode løn- og arbejdsvilkår samt høj medarbejdertilfredshed. Vi er stolte af at kunne sige, at vores sygefravær i 2023 var på kun 2,7%, hvilket er under vores KPI på 3%. Dette viser, at vores indsats for at skabe en sund og balanceret arbejdsplads bærer frugt. En væsentlig del af dette er at forstå og værdsætte behovet for reelle pauser fra arbejdet. Men hvorfor er det så vigtigt?

Regelmæssige pauser er afgørende

Forskning viser, at regelmæssige pauser og ferier er afgørende for både fysisk og mental sundhed. Ifølge en undersøgelse fra Harvard Business Review bidrager regelmæssige ferier til hjertesundhed, lavere stressniveau og forbedret mental velvære. Når medarbejdere tager fri, vender de tilbage til arbejdet med fornyet energi, øget kreativitet og højere produktivitet – mental velvære. Læs artiklen på Harvard Business Review: The Data-Driven Case for Vacation.

Hjernepauser og Mental Sundhed

Vores hjerner har brug for pauser for at fungere optimalt. Regelmæssige pauser kan forbedre kognitive funktioner som hukommelse og problemløsning. Uden tilstrækkelige pauser kan vores hjerner blive overbelastede, hvilket kan føre til udbrændthed. Derfor er det vigtigt at give hjernen tid til at restituere gennem ferie og fritid.

Arbejdsglæde og medarbejdertilfredshed

Hos Profilservice tror vi på, at tilfredse medarbejdere er nøglen til succes. Det er ikke kun en fordel for den enkelte medarbejder, men også for teamet og virksomheden som helhed. Når medarbejdere vender tilbage fra ferie, bringer de ofte nye perspektiver og en fornyet entusiasme med sig.

Praktiske tips til at holde fri

For at sikre at du får mest muligt ud af din ferie, er her nogle praktiske tips:

  1. Planlæg forud: Sørg for at afslutte så mange opgaver som muligt før din ferie, og lav en klar plan for, hvem der håndterer dine opgaver, mens du er væk.
  2. Sluk for Arbejdsmailen: Hvis det er muligt, så undgå at tjekke arbejdsmails og beskeder under din ferie. Det hjælper dig med at slappe helt af og nyde din fritid. Sæt autoreply på, så du med ro i mave og sind kan holde fri, uden kunder eller andre skriver forgæves.
  3. Vær tilstede: Øv dig i at være til stede i øjeblikket og nyde din tid væk fra arbejde uden konstant at tænke på opgaver og deadlines.

Profilservice’s engagement i Medarbejdervelfærd

Vi er stolte af at tilbyde en arbejdsplads, hvor medarbejdernes trivsel er i fokus. Vores politikker for gode løn- og arbejdsvilkår er blot nogle af de måder, vi arbejder på at skabe en positiv og produktiv arbejdsplads.

Som sommerferien nærmer sig, håber vi, at alle vores medarbejdere og samarbejdspartnere får en velfortjent pause. Husk at holde fri, når du holder fri – din hjerne og krop vil takke dig for det.

Del artiklen:

Andre artikler

Sådan arbejder vi med verdensmålene

Hos ProfilService A/S er vi dedikerede til at gøre en konkret forskel ved at fokusere vores indsats på tre af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det sikrer, at vi arbejder målrettet og troværdigt med de mål, hvor vi kan skabe størst mulig indvirkning.

Læs artiklen

Mød en medarbejder: Jean Bak – serviceleder

Hos ProfilService har vi gjort det til en kerneværdi at tage ansvar for samfundet, især gennem vores arbejde med at integrere medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet. Denne indsats er en del af vores sociale ansvar, og det er samtidig en kilde til stolthed og motivation for både ledelsen og medarbejderne.

Læs artiklen